Gratis frakt över 499 kr
Just nu pågår inventering och leveranstiden kan dröja lite längre för tillfället Just nu pågår inventering och leveranstiden kan dröja lite längre för tillfället Just nu pågår inventering och leveranstiden kan dröja lite längre för tillfället Just nu pågår inventering och leveranstiden kan dröja lite längre för tillfället
Skapa en DIY-svamplampa

Skapa en DIY-svamplampa

Att göra en svamplampa med sprayfärg är ett kul DIY-projekt som inte bara är enkelt, utan också ett fantastiskt sätt att piffa upp ditt rum. Skapa en personlig och kreativ lampa från grunden. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att skapa din egen personliga svamplampa.

Detta behöver du:

 • En skål (inköpt från IKEA)
 • En karaff (inköpt från IKEA)
 • Batteridriven lampa
 • Spray Granit
 • Maskeringstejp
 • Sax
 • Skyddspapper
 • Skyddshandskar

Att tänka på:

 • Spraya utomhus.
 • Använd skyddshandskar.


Så här gör du:

 1. Förberedelser
  Rengör för att ta bort damm och smuts, torka torrt ytan du ska spraymåla. Var noggrann så att den blir helt torr.

  Produkter du behöver för att skapa en svamplampa

 2. Skydda från oönskad färg
  Använd maskeringstejp för att täcka eventuella delar av lampan som du inte vill färga. Det kan vara basen av lampan, eller någon annan del som du inte vill ha färg på. Skydda området där du ska spraymåla genom att täcka det med en tidning eller skyddspapper.
  Vi har täckt utsidan med tejp och sprayat färg på insidan för bästa resultat.

  Förberedelser inför att skapa en svamplampa

 3. Skaka noggrannt
  Skaka sprayfärgen noggrannt i några minuter så att den blandas jämnt. Prova gärna på en bit kartong eller liknande för att se hur sprayen fungerar. 

  Skaka sprayfärgen innan använding
 4. Tunna lager
  Håll sprayfärgen cirka 20-30 centimeter från lampan och applicera ett tunt lager av färg. För bästa resultat, applicera flera tunna lager istället för ett tjockt. Detta minskar risken att färgen blir ojämn.

  Applicera tunna lager av sprayfärg

 5. Ta bort skydd
  När färgen har torkat helt, ta bort maskeringstejpen.

  Resultat på färgen
 6. Torktid
  Låt färgen torka i 24 timmar. När du sprayat klart håller du sprayflaskan upp och ned och sprayar ut överflödig färg. Torka även av sprayhuvudet, då undviker du stopp i munstycket.
 7. Montera ihop lampan
  Tänd din batteridrivna lampa, placera den ovanpå basen med belysningen nedåt. Lägg på skålen ovan och nu är din kreativa svamplampa klar att användas!

  Montera ihop svamplampan
 8. Njut av din lampa!
  Detta enkla DIY-projekt ger dig en personlig och unik lampa som kommer att ge ditt rum en extra touch av stil och kreativitet.

  Svamplampan är redo att användas
2023-08-17

Inspiration
Nytt!

På vår blogg delar vi med oss av tips och idéer för att göra din vardag mer färgglad och rolig. Vi fokuserar på allt från DIY-projekt, hållbarhet och kreativa idéer som du kan använda dig av. Denna blogg är full av pysseltips för dig som älskar att skapa. Vi ger dig tips på produkter och verktyg som kan hjälpa dig att lyckas med dina projekt.
Vill du ha nyheter, inspiration och finfina rabatter? Ange din e-postadress nedan så missar du ingenting!